Review 31 - Year 24 (2017) issue 1


  1. Organic farming in Italy: principles, regulation and perspectives

    Stefano Canali [Centro di ricerca Agricoltura e Ambiente, CREA – AA, Roma]
    Fabio Tittarelli [Centro di ricerca Agricoltura e Ambiente, CREA – AA, Roma]

  1. Olive oils quality and purity characteristics between need for standard and natural variability

    Lanfranco Conte [Dipartimento di Scienze Agro Alimentari, Ambientali ed Animali, Università degli Studi di Udine]
    Erica Moret [Dipartimento di Scienze Agro Alimentari, Ambientali ed Animali, Università degli Studi di Udine]
    Ornella Boschelle [Dipartimento di Scienze Agro Alimentari, Ambientali ed Animali, Università degli Studi di Udine]
    Paolo Lucci [Dipartimento di Scienze Agro Alimentari, Ambientali ed Animali, Università degli Studi di Udine]
    Sabrina Moret [Dipartimento di Scienze Agro Alimentari, Ambientali ed Animali, Università degli Studi di Udine]

  1. Can pruning reduce the likelihood of tree failure?

    Brian Kane [Department of Environmental Conservation, University of Massachusetts]

  1. Urban horticulture and ecosystem services: challenges and opportunities for greening design and management

    Federica Larcher [Department of Agricultural, Forest and Food Sciences, University of Turin]
    Marco Devecchi [Department of Agricultural, Forest and Food Sciences, University of Turin]
    Luca Battisti [Department of Agricultural, Forest and Food Sciences, University of Turin]
    Monica Vercelli [Department of Agricultural, Forest and Food Sciences, University of Turin]

  1. The geographical origin of fresh horticultural products: analytical methods to prevent food frauds

    Agnese Aguzzoni [Facoltà di Scienze e Tecnologie, Libera Università di Bolzano-Bozen]
    Scandellari Francesca [Facoltà di Scienze e Tecnologie, Libera Università di Bolzano-Bozen]

Download full issue

IH-Review31.pdf 4 Mb