Review 31 - Year 24 (2017) issue 1


  1. Editoriale

    Paolo Inglese [Direttore Scientifico Italus Hortus]

  1. La produzione orticola biologica in Italia: princìpi, aspetti normativi e prospettive future

    Stefano Canali [Consiglio per la ricerca in agricoltura e l’analisi dell’economia agraria - Centro di ricerca Agricoltura e Ambiente, CREA – AA, Roma, Italy]
    Fabio Tittarelli [Consiglio per la ricerca in agricoltura e l’analisi dell’economia agraria - Centro di ricerca Agricoltura e Ambiente, CREA – AA, Roma, Italy]

  1. Caratteristiche di qualità e purezza degli oli d’oliva tra necessità di standardizzazione e variabilità naturale

    Lanfranco Conte [Dipartimento di Scienze Agro Alimentari, Ambientali ed Animali, Università degli Studi di Udine, Italy]
    Erica Moret [Dipartimento di Scienze Agro Alimentari, Ambientali ed Animali, Università degli Studi di Udine, Italy]
    Ornella Boschelle [Dipartimento di Scienze Agro Alimentari, Ambientali ed Animali, Università degli Studi di Udine, Italy]
    Paolo Lucci [Dipartimento di Scienze Agro Alimentari, Ambientali ed Animali, Università degli Studi di Udine, Italy]
    Sabrina Moret [Dipartimento di Scienze Agro Alimentari, Ambientali ed Animali, Università degli Studi di Udine, Italy]

  1. Can pruning reduce the likelihood of tree failure?

    Brian Kane [Massachusetts Arborists Association Professor, Department of Environmental Conservation, University of Massachusetts, USA]

  1. Urban horticulture and ecosystem services: challenges and opportunities for greening design and management

    Federica Larcher [Department of Agricultural, Forest and Food Sciences, University of Turin, Italy]
    Marco Devecchi [Department of Agricultural, Forest and Food Sciences, University of Turin, Italy]
    Luca Battisti [Department of Agricultural, Forest and Food Sciences, University of Turin, Italy]
    Monica Vercelli [Department of Agricultural, Forest and Food Sciences, University of Turin, Italy]

  1. The geographical origin of fresh horticultural products: analytical methods to prevent food frauds

    Agnese Aguzzoni [Facoltà di Scienze e Tecnologie, Libera Università di Bolzano-Bozen, Italy]
    Francesca Scandellari [Facoltà di Scienze e Tecnologie, Libera Università di Bolzano-Bozen, Italy]

Download full issue

IH-Review31.pdf 4 Mb